Тристороння група: українська сторона надала список утримуваних осіб

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції за участю делегацій України та Росії та за модераторства ОБСЄ

Про це повідомляє пресцентр Офісу президента.

“Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік у межах обговорення роботи безпекової групи відзначив досягнення у запровадженні режиму тиші, який дотримується вже майже три місяці, та наголосив на необхідності забезпечення його сталого характеру”, - йдеться у повідомленні ОП.

За їхніми даними, представник ОБСЄ зауважив, що політичні питання, через які засідання групи є не такими результативними, як хотілося б, не повинні стояти на чільному місці в роботі безпекової групи. Зокрема, було відзначено необхідність вирішення питання оновленого плану розмінування.

Під час обговорення політичних питань йшлося про недопущення блокування роботи ТКГ.

Українська делегація у соціально-економічній групі знову порушила питання можливості формування групи експертів під егідою МАГАТЕ для моніторингу зберігання радіоактивних матеріалів на тимчасово окупованій території.

Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі Тоні Фріш під час обговорення питання взаємного звільнення утримуваних осіб сказав, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб. З тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей інформації не надано.

Фріш констатував готовність сторін одночасно відкрити два нових КПВВ у Луганській області в першій декаді листопада.

Читайте також: КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закриють з 15 жовтня

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb