У Києві дворічний хлопчик помер під час діагностики в лікарні: хірургу повідомили про підозру

Київська місцева прокуратура повідомила про підозру лікарю-хірургу однієї із київських дитячих лікарень за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, які спричинили смерть дитини

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

"Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру лікарю-хірургу однієї із київських дитячих лікарень за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що встановлено, що у лютому 2020 року до дитячої лікарні поступив 2-річний хлопчик з діагнозом "стороннє тіло стравоходу, шлунково-кишкова кровотеча під питанням".

"Лікар–хірург, який перебував на чергуванні, в порушення вимог наказу щодо маршрутів госпіталізації, відповідно до якого діти до трьох років з підозрою на стороннє тіло шлунково-кишкового тракту, госпіталізуються до НДСЛ "Охматдит", госпіталізував хлопчика в загальну хірургію для спостереження та обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через тільки 10 годин після надходження дитини до лікарні черговий лікар призначив проведення огляду слизової оболонки стравоходу (ФГДС), під час якої у дитини виникла гостра серцева недостатність із подальшим настанням смерті.

"Згідно висновку експерта, між настанням смерті хлопчика та наявними дефектами у наданні йому медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв'язок у вигляді бездіяльності лікаря, а саме – не проведення певних досліджень при надходженні дитини до медичного закладу та упродовж його подальшого перебування у відділенні", - йдеться в повідомленні.

Наразі скеровано клопотання про відсторонення лікаря-хірурга від посади. А досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb