Зеленський: війна може закінчитись сьогодні або завтра, але лише після деокупації

16 жовтня президент Володимир Зеленський розповів про своє бачення завершення війни на Донбасі

Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю турецькому інформагентству Demirören, передає ОПУ.

"Ми вже значно просунулися у порівнянні з тим, з чого починали, коли я прийшов до влади. По-перше, вдалося перезавантажити переговорні формати. Розмова дипломатів завжди краще, ніж "розмова" гармат", - зазначив Зеленський.

Президент повідомив турецьким журналістам, що за півтора роки вдалося звільнити багатьох людей, яких утримували в полоні на тимчасово окупованій території України.

Читайте також: БПЛА, двигуни, ППО, літаки та корвет: Зеленський окреслив можливості співпраці в оборонній сфері з Туреччиною

"Вже понад 80 днів на фронті майже на сто відсотків дотримується режим припинення вогню. Якщо не брати до уваги окремі провокаційні обстріли, можна говорити про тривалу тишу, яка встановлена ​​вперше за більш ніж шість років", - заявив він.

"Це і вселяє впевненість у тому, що прийти до миру – можливо. Але шлях до миру – це рух двох сторін. Свою частину шляху повинна пройти і Росія. Багато в чому від позиції Москви залежить, як швидко ми зможемо констатувати завершення війни. Ми вважаємо, що війна може бути завершена в будь-який день: сьогодні або завтра, або післязавтра. Але необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі наші тимчасово окуповані території", - додав Зеленський.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо