Європейське розуміння демократії не виправдовує будь-які засоби зростання рейтингу, - Княжицький про опитування від Зеленського

"Група "Рейтинг" каже, що це підняло його рейтинг!",- пишуть симпатики Зеленського. Якби група "Рейтинг" на замовлення Робітничої партії КНДР поміряла рейтинг Кім Чен Ина, думаю опитування теж показало б ріст. Але чи повинні люди притомні з європейським розумінням демократії виправдовувати будь-які засоби для зростання рейтингу?"

Про це йдеться у коментарі народного депутата України Миколи Княжицького з приводу призначеного одночасно з місцевими виборами 25 жовтня опитування від президента Володимира Зеленського. Оцінку ситуації політик розмістив у себе на Facebook.

Як передусім зазначає Княжицький, питання від глави держави ускладнять і без без того важку процедуру голосування в умовах пандемії COVID-19, а також процес підрахунку голосів.

Читайте такожПоганий актор, поганий президент. Чим загрожує фейковий референдум Зеленського?

"Уявіть собі день голосування. Стомлені люди - члени комісії. Держава не забезпечила їх масками, щитками в умовах пандемії. . Їх примушують ходити по хатах до ковідних хворих, бо так вимагає закон, але спец костюмів їм ніхто не видає. Місцеві "еліти", а точніше "мафії", що присмокталися до місцевих бюджетів після децентралізації, зацікавлені у низькій явці. Тому штучно зменшуватимуть кількість кабінок і членів комісій. А можуть так і вибори зривати, якщо бачитимуть, що йде не по їхньому. Поліція? Так, у деяких місцях працює чесно, але от у тому ж Кременчуці повністю під місцевою мафією. Провадження проти будь-кого провладного відкривають лише через суд, проти опозиції десятками без жодних судів", - зазначає нардеп.

На думку Княжицького, на цьому тлі "президент мав би, як гарант Конституції подбати про людей, закликати уряд і ЦВК забезпечить охорону здоров‘я членів комісій і виборців".

Читайте такожП’ять відповідей на запитання президента Зеленського

"Уявляєте, скільки часу витратить людина на заповнення п‘яти складних і незрозумілих бюлетенів? А скільки їх рахуватимуть члени комісій? І скільки потім захворіє, бо держава не дала засоби захисту? Але ніт!!! Президент поза повноваженнями оголошує безглузде, безсенсовне опитування, результати якого ні на що не вплинуть, окрім його катастрофічно падаючого рейтингу!!! 

А це означає, що заради його безглуздих і незаконних піар-забаганок людям доведеться ще більше знаходитися на дільницях, а у членів комісій або ще у когось ще більше часу на підрахунки!!!!", - йдеться у дописі.

"Але ж група "Рейтинг" каже, що це підняло його рейтинг"!,- пишуть симпатики Зеленського. Якби група "Рейтинг" на замовлення Робітничої партії КНДР поміряла рейтинг Кім Чен Ина, думаю опитування теж показало б ріст. Але чи повинні люди притомні з європейським розумінням демократії виправдовувати будь-які засоби для зростання рейтингу?", - підсумовує Княжицький.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо