Убитого під Парижем вчителя нагородять орденом Почесного легіону

Французький учитель Самюель Паті, який був убитий 18-річним чеченцем під Парижем, буде посмертно нагороджений орденом Почесного легіону

Про це заявив міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланке, повідомляє BFMTV.

Також загиблий педагог буде нагороджений орденом Академічних пальм.

"Його жертва, звичайно, варта такого визнання", — додав Бланке.

Орден Почесного легіону — вищий знак визнання особливих заслуг у Франції. Орден Академічних пальм вручається за заслуги в освіті і науці.

Учитель французької історії Самуель Паті був обезголовлений 16 жовтня біля своєї школи в місті Конфлан-Сент-Онорін під Парижем.

Його вбив 18-річний виходець з Москви чеченського походження за те, що він показував учням карикатури на пророка Мухаммеда. Підозрюваний був застрелений поліцією.

Вбивство вчителя викликало хвилю обурення у Франції. 18 жовтня тисячі людей вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам’ять Самюеля Паті.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав злочин ісламістським терактом. Розслідуванням вбивства зайнялася антитерористична прокуратура, затримали 11 осіб.

Пізніше стало відомо. що ісламський проповідник випустив фетву (ісламську релігійну постанову), відносно вчителя Самуель Паті із закликом убити його за демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb