Кабмін схвалив залучення 63 млн євро від ЄБРР на модернізацію мереж Укрпошти у селах

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про залучення коштів від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у розмірі 63 млн євро на реалізацію проєктів "Логістична мережа" та "Сільське відділення" Укрпошти

Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, Укрпошта продовжує виконувати масштабну інвестиційну програму на 2020 рік для модернізації існуючої логістичної мережі та вдосконалення роботи пошти.

"Уряд підтримав залучення позики ЄБРР у розмірі 63 млн євро на ключові проєкти компанії з модернізації логістичної мережі та сільських відділень. Попри кризу та карантин Укрпошта продовжує стабільно розвиватися, набирати новий персонал на роботу, виплачувати рекордні дивіденди державі, активно реалізовувати свої непрофільні активи, спрямовуючи їх на модернізацію. І ми будемо надалі використовувати кожну можливість для вдосконалення роботи компанії", - цитує пресслужба слова Криклія.

За інформацією пресслужби, реалізація проєкту "Логістична мережа" передбачає створення нових логістичних центрів Укрпошти та встановлення сучасного сортувального обладнання у логістичних хабах та депо. Реалізація проєкту "Сільське відділення" забезпечить оновлення моделі роботи поштових відділень у селах з населенням менш ніж 1 тис. осіб.

"Замість сільських стаціонарних відділень поштового зв'язку планується продовжити запровадження до 1900 пересувних відділень з повним функціоналом, які покриють 100% населених пунктів України", - зазначили у пресслужбі.

Крім цього, додали у відомстві, уряд схвалив проєкт розпорядження президента України Володимира Зеленського для участі у переговорах з ЄБРР щодо укладення Гарантійної угоди "Проєкт розвитку логістичної мережі АТ "Укрпошта" (Модернізація та цифровізація Укрпошти та сільське відділення)". 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb