"Ми не є безсилими проти вірусу". Меркель виступила зі зверненням на тему COVID-19

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала жителів ФРН допомогти у стримуванні поширення хвороби, обмеживши свої соціальні контакти

Про це із посиланням на DW передає Еспресо.TV.

"Ми не є безсилими проти вірусу, наша поведінка визначає, як сильно і як швидко він поширюється. І вимога часу для нас усіх зараз: обмежити контакти і зустрічатися з якомога меншою кількістю людей", - сказала Меркель у своєму щотижневому відеоподкасті, оприлюдненому в суботу, 24 жовтня 2020 року.

Минулого тижня Меркель у відеоподкасті вже зверталася до жителів країни із драматичним закликом допомогти у стримуванні інфекції, демонструючи відповідальну поведінку. Тоді звернення викликало великий резонанс у німецькому суспільстві. За сьогоднішніми словами канцлерки, ситуація за цей тиждень лише загострилася. А тому, наголосила Меркель, її слова тижневої давності залишаються актуальними.

Минулого тижня Меркель наголошувала, що складні відмови зараз необхідні самим жителям ФРН.

Читайте такожЧи готова Україна до другої хвилі COVID-19: експертне опитування

"Я прошу вас: відмовтеся від будь-якої подорожі, яка не є справді необхідною, від кожного святкування, яке не є справді необхідним. Я розумію, що такі кроки є не лише складними - для декого це може означати відмову від чогось дуже важливого", - переконувала канцлерка. 

За її словами, важливим є кожен день у намаганні стримати неконтрольоване поширення коронавірусу.

"Заради власного здоров'я та здоров'я тих, кого ми б хотіли уберегти від хвороби. Аби наша система охорони здоров'я не була перевантажена, аби школи і дитячі садки залишалися відкритими для наших дітей. Заради нашої економіки та робочих місць", - пояснила тоді канцлерка.

Вона також попередила, що те, як виглядатиме зима та святкування Різдва, зараз залежить від поведінки жителів Німеччини.

"Це вирішуємо ми - нашими діями", - зазначила Меркель.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо