В Туреччині готуються теракти та викрадення громадян Сполучених Штатів, - Держдеп

Американське посольство у Туреччині заявило, що має “достовірну” інформацію про можливі терористичні атаки та викрадення американців по всій Туреччині, зокрема і в генеральному консульстві США в цій країні

Про це сьогодні, 24 жовтня 2020 року, поінформувала українська служба Голосу Америки, передає Еспресо.TV.

“Місія США в Туреччині отримала достовірну інформацію про потенційні терористичні атаки та викрадення громадян США та іноземців у Стамбулі, зокрема у приміщенні Генерального консульства США в Туреччині, а також потенційно інших локаціях по всій країні”, - йдеться у повідомленні Державного департаменту США.

“Проявляйте підвищену обережність там, де можуть збиратися американці або іноземці, зокрема у великих офісних будівлях чи в офісних центрах”, - йдеться у повідомленні.

Невідомо, яку саме терористичну організацію підозрюють у підготовці цих терактів.

"Останнім часом США та Туреччина проявляли напругу у відносинах. Зокрема країни мають різні погляди щодо ситуації навколо Нагірного Карабаху", - наголошується у повідомленні.

Крім того, Вашингтон висловлював незадоволення випробуваннями Туреччиною російської зенітно-ракетної системи великого і середнього радіусу дії С-400.

Пентагон тоді заявив, що подібні випробування “ризикують серйозними наслідками” для відносин обох країн, які є партнерами в НАТО.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо