Сійярто назвав "жалюгідною" заборону в'їзду в Україну угорським високопосадовцям

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав "жалюгідним і безглуздим" рішення України заборонити в'їзд двом угорським чиновникам через втручання в місцеві вибори

У відеозверненні на своїй сторінці в Facebook Сійярто сказав, що Будапешт не отримував офіційного повідомлення про заборону на в'їзд в Україну двом угорським високопоставленим чиновникам.

За словами очільника МЗС Угорщини, Київ зробив "недружні кроки" стосовно Будапешта, викликавши угорського посла "на килим" і заборонивши в'їзд двом офіційним особам.

"Цим Україна дає сигнал… що вона відмовляється від підтримки Угорщиною її зусиль з євроатлантичної інтеграції", — сказав Сійярто.

У відеозверненні Сійярто також привітав перемогу угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні, що, за його словами, означає, що думка угорців має бути взята до уваги на Закарпатті.

Нагадаємо, що Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію на Закарпатті під час місцевих виборів. МЗС України вручило послу Угорщини ноту протесту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb