У Prozorro спростували можливість незаконного втручання у роботу системи через приватні майданчики з держзакупівель

У Prozorro спростували можливість втручання у роботу системи через приватні майданчики держзакупівель у зв'язку з інформацією про спробу взяття під контроль майданчику "Держзакупівлі. Онлайн"

Про це повідомила пресслужба Prozorro.

"Prozorro побудована за дворівневою системою: є центральна база даних та модуль аукціонів, які адмініструє державне підприємство "Прозорро". А є акредитовані приватні майданчики, які створюють користувацький інтерфейс та надають клієнтам підтримку. Власне, така розгалуженість системи якраз робить будь-які несанкціоновані втручання в електронну систему та базу даних неможливими", - йдеться у повідомленні.

Відтак, у зв'язку з інформацією щодо спроби взяття під контроль одного з приватних майданчиків, який надає послуги з доступу до системи публічних закупівель Prozorro, - "Держзакупівлі. Онлайн", у пресслужбі підкреслили, що загрози безпеці електронній системі Prozorro немає і не було.

"Майданчик, про який йдеться у публікаціях у медіа - це приватна компанія, яка серед іншого надає послуги з доступу до системи публічних закупівель Prozorro. Водночас вона не входить до Prozorro, не є одним із сайтів Prozorro. Ситуація від 2017 року, про яку повідомила прокуратура, жодним чином не стосується державного підприємства “Прозорро”, яке на 100% належить державі (Кабміну)", - наголосили у пресслужбі, додавши, що ані корпоративних, ані технологічних атак на систему Prozorro не було.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb