Призначення Рябікіна головою митниці є результатом негласного договору ОП з найбільшими групами впливу у владі, - Бутусов

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, на засіданні Кабінету міністрів головою Митної служби буде затверджено Павла Рябікіна

Про це Бутусов написав у Facebook.

"Сьогодні на засіданні Кабміну буде затверджений переможець конкурсу на призначення нового голови Митної служби України - Павло Рябікін. Більшості нічого не скаже це прізвище, але насправді, ця фігура для митниці і для держави на цьому посту стане знаковою - по суті це результат негласного договору ОП з найбільшими групами впливу у владі", - написав Бутусов.

Згідно з інформацією джерел в Офісі президента, Зеленський провів співбесіду з Рябікіним ще до місцевих виборів. Після цієї співбесіди у п'ятницю 23 жовтня Кабмін оголосив конкурс на пост голови митниці із зарплатою близько 30 тис. грн на місяць. Для подачі документів при цьому встановили строк три дні - вихідні і понеділок, 26 жовтня.

"Як не дивно, але у таких фарсових умовах встигли податися ряд кандидатів, і у вівторок з ними провів 15-хвилинну співбесіду замміністра Юрій Драганчук. Тобто конкурс був абсолютно показушним, політичне рішення ОП було вже прийняте, і прем'єру Шмигалю його треба просто оформити", - зазначив Бутусов.

За його інформацією, кандидатуру Рябікіна запропонував Зеленському голова Офісу президента Андрій Єрмак, а до Єрмака Рябікіна привів віцепрем'єр-міністр Олексій Рєзніков, який працював з Рябікіним у Київській міській державній адміністрації.

Крім того, Рябікін працював юристом в одній з авторитетних фірм "Василь Кисіль і партнери", довгий час займався авіаперевезеннями. 

"Став відомий як юрист нафтогазового олігарха Ігоря Бакая, який зробив собі статки як довірена особа президента Кучми, і засновника "Нафтогазу України". Бакай опікав кар'єру починаючих боксерів братів Кличків, і Рябікін подружився з братами близько 20 років тому", - зауважив Бутусов.

Також за його інформацією, Рябікін ввійшов у групу впливу одного з близьких до Кучми олігарха Олександра Волкова, був обраний народним депутатом на довиборах у 2000 році і увійшов у створену Волковим групу "Демократичний союз".

У 2002 році Рябікін перейшов у фракцію "Наша Україна",  а на президентських виборах став довіреною особою кандидата у президенти Віктора Ющенко.

У 2005-2006 році Рябікін був заступником міністра транспорта з питань авіації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb