Напад у Ніцці: троє загиблих, одну з жертв обезголовили, підозрюваний кричав "Аллаху Акбар"

Кількість загиблих під час нападу в Ніцці зросло до трьох, одну з жінок обезголовили. Зловмисник після нападу кричав "Аллаху Акбар"

Поліція повідомила, що в результаті нападу загинули троє осіб і кілька отримали поранення. За інформацією джерел Reuters в поліції, одній жінці відрізали голову.

Мер Ніцци Крістіан Естрозі заявив, що підозрюваний чоловік продовжував кричати "Аллаху Акбар" навіть після затримання поліцією.

29 жовтня в Ніцці на півдні Франції невідомий напав на перехожих з ножем. Це сталося в міській церкві Нотр-Дам або поруч з нею. Нападника затримала поліція.

Нагадаємо, учитель французької історії Самуель Паті був обезголовлений 16 жовтня біля своєї школи в місті Конфлан-Сент-Онорін під Парижем.

Його вбив 18-річний виходець з Москви чеченського походження за те, що він показував учням карикатури на пророка Мухаммеда. Підозрюваний був застрелений поліцією.

Вбивство вчителя викликало хвилю обурення у Франції. 18 жовтня тисячі людей вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам’ять Самюеля Паті.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав злочин ісламістським терактом. Розслідуванням вбивства зайнялася антитерористична прокуратура, затримали 11 осіб.

Пізніше стало відомо. що ісламський проповідник випустив фетву (ісламську релігійну постанову), відносно вчителя Самуель Паті із закликом убити його за демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb