"Абсолютно абсурдне": Ситник відреагував на рішення ОАСК звільнити його

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник прокоментував рішення ОАСК про його звільнення з посади

Про це Ситник заявив в ефірі hromadske.

"Читав я це рішення. Його дуже важко коментувати з юридичної точки зору, і з точки зору здорового глузду. Рішення абсолютно абсурдне", — зазначив очільник Бюро.

Він додав, що НАБУ подасть апеляцію на це рішення адмінсуду Києва, але попередив про небезпеку тенденції з такими неправовими рішеннями.

"Тому що наступне таке може бути, наприклад, скасування Акту про незалежність України, декларації про державний суверенітет. Якщо чесно, люди (судді ОАСК — ред.) трохи втратили почуття реальності", — зазначив він.

Крім цього, Ситник вказав на те, що як в рішенні ОАСК про його звільнення, та і в рішенні Конституційного суду, який скасував низку антикорупційних норм, є конфлікт інтересів.

У першому випадку адмінсуд атакує НАБУ, яке розслідує кримінальні справи щодо суддів ОАСК, а в другому — судді Конституційного суду скасували норми, за якими низку членів КС могли притягнути до відповідальності.

  • 28 серпня Конституційний Суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.
  • 16 вересня Конституційний суд визнав неконституційними низку положень закону про Національне антикорупційне бюро.
  • В Національному антикорупційному бюро України прокоментували рішення Конституційного суду про неконституційності призначення Артема Ситника директором бюро.
  • 26 жовтня ОАСК ухвалив викреслити з державного реєстра інформацію про Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро.
  • За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, Мін'юст не має правової підстави чи повноважень виключати інформацію про Ситника як директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з Єдиного державного реєстру (ЄДР).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb