Займалися збутом марихуани в Євросоюзі: у Миколаєві СБУ викрила міжнародне наркоугруповання

СБУ викрила транснаціональне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді та збуті великих партій важких наркотиків. Правоохоронці затримали організатора

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Служба безпеки України затримала організатора та активного учасника транснаціонального злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді та збуті великих партій важких наркотиків", - йдеться в повідомленні.

Так, за попередніми даними, до складу групи входили кілька мешканців з різних регіонів України і громадян однієї з країн ЄС.

"Зловмисники займалися контрабандою кокаїну в Україну для продажу через розгалужену мережу наркодилерів. У зворотному напрямку, своїм зарубіжним спільникам, фігуранти переправляли канабіс для збуту у деяких європейських країнах", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зауважили, що затримали активного учасника угруповання на пункті пропуску "Ягодин" Волинської області на спробі контрабанди за кордон майже 10 кг марихуани. Наркотик було приховано у спеціально обладнаній схованці позашляховика.

Також оперативники спецслужби задокументували два факти збуту зловмисниками півкілограма кокаїну в різних регіонах України.

"Під час обшуків за місцем проживання організатора та інших учасників групи, а також в їх гаражних та складських приміщеннях у Миколаєві, правоохоронці виявили 10 кг канабісу, обладнання для його фасування і приховування у транспортних засобах наркокур’єрів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загальна вартість вилучених під час спецоперації наркотиків, за цінами чорного ринку, становить майже 4,5 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення підозри і обрання запобіжних заходів затриманим: організатору і активному учаснику групи. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України.  Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Фото: ssu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb