Смертельна ДТП на Майдані Незалежності: поліцейські затримали водія, йому буде пред'явлено підозру, - Геращенко

Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліцейські затримали водія Land Rover, який вчинив смертельну ДТП на Майдані Незалежності

Про це повідомляє пресслужба МВС.

"Поліцією затримано водія джипа Land Rover, який сьогодні на Майдані Незалежності збив на смерть двох пішоходів і завдав травм ще чотирьом", - зазначив Геращенко.

За його словами, сам водій після затримання дав свідчення, що втратив свідомість і втратив контроль над управлінням автомобілем.

"Наразі водій затриманий поліцією. У нього беруться проби крові і сечі для перевірки факту, чи не перебував він під дією наркотичних або лікарських препаратів. Драгер на місці трагедії не показав наявність алкоголю в крові. Але більш точні результати дасть аналіз", - зазначив Геращенко.

Також у МВС наголосили, що слідчими поліції Києва буде пред'явлено підозру за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу - порушення правил дорожнього руху, яке спричинило за собою загибель двох і більше осіб.

Як відомо, прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть кількох осіб).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb