Відрахованих за "політику" студентів з Білорусі прийматимуть на навчання у Німеччині, Польщі, Литві і Словаччині

Ініціатива "Чесний університет" (ЧУ) разом з білоруськими та зарубіжними партнерами проводить моніторинг репресій проти білоруських студентів, які зазнали арештів, штрафів, відрахування або тиску з боку адміністрації ВНЗ

Відповідну інформацію сьогодні, 31 жовтня 2020 року, розміщено на офіційному телеграм-каналі Світлани Тихановської, передає Еспресо.TV.

 ЧУ надає юридичну консультацію для оскарження догани або наказу про відрахування, а також допоможе звернутися до ініціативи BY_help для оплати штрафу або перебування в ІТТ.

Окрім того, ЧУ допоможе в зборі грошей при втраті стипендії через відрахування або втрати місця в гуртожитку.

Читайте також"Тварина під впливом препаратів", - опозиціонер Санніков про Лукашенка

А ще "Чесний університет" спільно з Німецьким товариством з дослідження Східної Європи та Міжнародної академічної ініціативою допоможуть у пошуку варіантів продовження навчання в університеті за кордоном.

"Провідні університети Німеччини, Польщі, Литви, Словаччини та інших країн уже зараз готові прийняти постраждалих студентів з Білорусі на гостьове навчання (як по обміну) з отриманням офіційних пунктів/кредитів після здачі іспитів", - зазначається у повідомленні.

Аби скористатися такими можливостями слід заповнити ось цю форму.

Якщо наведене посилання не працює, є запасне.

"Звертаємо увагу! Зазначені (під час заповнення форми - ред.) дані і факти репресій підлягають верифікації. Протягом трьох днів після відправки форми ми зв'яжемося з вами для уточнення деталей і надішлемо інструкцію для отримання допомоги", - зазначають у ЧУ.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо