Водія, який вчинив смертельну ДТП на Хрещатику, узято під домашній арешт

Шевченківський районний суд міста Києва у суботу, 31 жовтня 2020 року, обрав запобіжний захід 66-річному керманичу, чий позашляховик 30 жовтня вбив двох людей і травмував ще чотирьох на столичному Майдані Незалежності

Про це з посиланням на відділ комунікації поліції Києва розповідає Еспресо.TV.

Йдеться про цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю, під яким чоловік перебуватиме найближчі два місяці

Нагадаємо, вчора близько 16-ї години на вулиці Хрещатик сталася дорожньо-транспортна пригода.

Внаслідок ДТП дві особи загинуло на місці події та четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Окрім цього пошкоджено п’ять автомобілів.

Того ж дня 66-річного водія іномарки затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. 

У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюватимуть усі обставини та причини цієї смертельної ДТП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

За даними медіа, цією людиною є люстрований 2014 року ексспівробітник Нацкомісії з цінних паперів Юрій Назаренко.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав водія у себе в блозі "Юрій Н.".

Драгер засвідчив, що був тверезий. Сам Назаренко каже, що знепритомнів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо