Лукашенко сам розширює соціальну базу протестів, - опозиціонер Лебедько

Кількість протестувальників та страйкарів у Білорусі постійно збільшується, адже самопроголошений правитель країни Олександр Лукашенко лише посилює жорстокі репресії і в умовах загострення фінансово-економічної кризи дбає насамперед про видатки на силовий блок

Про це білоруський опозиціонер та неодноразовий політв'язень Олександр Лебедько заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Без грошей Лукашенко не зможе витримати облогу. А він за фактом знаходиться в стані облоги, особливо коли приходять вихідні дні. І мають рацію ті, які кажуть, що на ОМОН і на інші спецпідрозділи гроші знайдуться. Так, знайдуться, але цих грошей не побачать ті ж вчителі, бібліотекарі, уся бюджетна галузь. А це означає, що їм не буде за що триматися. Сьогодні вони тримаються за цю нехай і невелику заробітну плату. А без ось цієї мотивації вони, звичайно ж, підуть на вулиці", - зазначив політик.

Читайте такожВідрахованих за "політику" студентів з Білорусі прийматимуть на навчання у Німеччині, Польщі, Литві і Словаччині

"Це означає, що будуть збільшуватися марші (опозиції - ред.), в яких і так бере участь сотні тисяч людей", - підкреслив Лебедько.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо