Події у Нагірному Карабаху засвідчують, що немає виключно політичного шляху повернення територій, - експерт

Якщо порівнювати ситуацію на Донбасі та в Нагірному Карабаху, то можна зробити висновок про те, що політичні важелі відновлення територіальної цілісності слід поєднувати з воєнними

Про це азербайджанський аналітик і державний діяч Раміс Юнус заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Нормандський політичний формат змінити сьогодні в Україні неможливо. І від того, що ви його сьогодні зміните, він не дасть жодного результату. Так само як у нас 30 років не змінювався політичний формат (щодо врегулювання в Нагірному Карабаху - ред.). Чому цей формат сьогодні змінився? Тому що на військовому полі воєнний формат змінився. Ви (Україна - ред.) повинні мати успіх, а змінивши суто політичний формат, ви цей успіх ніколи мати не зможете", - пояснив Юнус. 
 
Читайте такожАлієв почав війну з Пашиняном з подачі Путіна, - Піонтковський
 
"Тому вам (Україні на Донбасі - ред.) потрібно спочатку домогтися аби політична і військова кон'юнктура збіглися у вашій ситуації. Сьогодні це поки що на порядку денному відсутнє. В Азербайджані цього не було майже 30 років", - підкреслив Раміс Юнус.
 

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо