У Грузії на виборах перемагає партія Іванішвілі. Команда Саакашвілі готується до протестів

Після обробки 63% бюлетенів на парламентських виборах у Грузії лідирує заснована підприємцем Бідзіною Іванішвілі правляча партія "Грузинська мрія", яка набирає 48,99% голосів. Головний суперник партії влади - виборчий блок "Єдиний національний рух - об'єднана опозиція" експрезидента Міхеіла Саакашвілі - набирає 26,05%

Опозиція вважає результати виборів сфальсифікованими. Брифінг голови грузинської ЦВК Тамара Жванії намагався зірвати представник ЦВК від опозиції, який вимагав не оприлюднювати "сфальсифіковані дані", проте поліцейські вивели опозиціонера із зали, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Виконавчий секретар правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе заявив на брифінгу в ніч на неділю, 1 листопада 2020 року, що не виключає проведення другого туру виборів за мажоритарними списками в 12 з 30 виборчих округів. 

"Зараз, коли йде підрахунок голосів, представники опозиції у виборчих комісіях здійснюють саботаж, максимально тягнуть час і не передають підсумкиголосування на дільницях в окружні комісії", - сказав Кобахідзе, зазначивши, що всі повинні дочекатися остаточних підсумків виборів.

Тим часом лідери опозиційних партій радяться щодо подальших дій. 

Як заявив журналістам один із лідерів опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанор Мелія, в передвиборчому штабі якого зібралися опозиціонери, влада "тотально фальсифікує результати виборів, і цьому дадуть адекватну відповідь".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо