"Реалізацію земельної реформи не зупинять ні Конституційний суд, ні політики", - голова Держгеокадастру

За словами голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка, реалізацію земельної реформи вже не зупинить ні Конституційний суд України, ні окремі політики

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Реалізацію земельної реформи в Україні не зупинить ні Конституційний суд України, ні політики, які намагаються заробити собі додаткові "бали", маніпулюючи цим питанням", - цитує видання слова Лещенка.

Лещенко також зазначив, що на минулому тижні Конституційний суд ухвалив рішення, яке фактично направлене на знищення антикорупційних досягнень минулих років.

"Сьогодні ми бачимо, як у екстреному режимі робляться спроби нанести удар по ще одному беззаперечному досягненню - земельній реформі, завдяки якій, вперше за 20 років, може бути наведений лад у сфері земельних правовідносин. Земельна реформа - це про відновлення справедливості. Тому що поки семи мільйонам пайовиків в Україні з 2001 року не давали права розпоряджатися своїм майном, мільйони гектарів земель під особисте селянське господарство виводили з державної власності. Ці землі продавалися фізособам, і юридичним особам, а також іноземцям, чим так лякали громадян політики, які були активними противниками земельної реформи", - підкреслив він.

Лещенко зазначив, що ситуація, коли політики долучаються до руйнування досягнень, до яких держава рухалася упродовж десятиліть, є неприпустимою.

Він також підкреслив, що земельна реформа є незворотним процесом і буде зроблено все для того, щоб ринок сільськогосподарської землі в Україні стартував з 1 липня 2021 року, навіть якщо рішення КСУ буде не на боці реформи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb