Джуліані дав інтерв'ю пропагандистам RT у день виборів

Рудольф Джуліані, особистий адвокат американського президента Дональда Трампа, дав інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу RT у день виборів в США, 3 листопада

Джуліані з’явився на RT вже через кілька днів після того, як з кремлівськими пропагандистами поспілкувався радник робочої групи Білого дому з боротьби із коронавірусом Скотт Атлас, за що пізніше йому довелося вибачатися.

Адвокат Трампа дав низку сумнівних коментарів, зокрема, заявивши про те, що "у Демократичної партії є плани на Джо Байдена" і що та нібито може "видворити його з президентської адміністрації коли заманеться". Також Джуліані повторив тиражовану пропагандистськими ЗМІ інформацію про те, що Байден нібито "страждає від деменції".

Крім цього, адвокат Дональда Трампа розкритикував соціальні мережі Facebook і Twitter, через те що вони обмежили поширення неперевірених звітів про листування сина Байдена Хантера.

RT (Раніше Russia Today) належить російському державному інформаційному агентству РИА Новости, а дочірня компанія RT America зареєстрована в Міністерстві юстиції США як агент уряду Росії.

Згідно зі звітом національної розвідки США за 2017 рік, Кремль використовує RT для поширення англомовної пропаганди серед американської аудиторії, в тому числі російський канал використовувався для втручання у вибори президента США в 2016 році. В Москві звинувачення у втручанні відкидають.

Читайте також: Байден випереджає Трампа в шести "хитких штатах", розрив мінімальний, — опитування

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb