Підозрюваний у справі МН17 росіянин Пулатов вперше дав свідчення

Підозрюваний у збитті малайзійського "Боїнга" росіянин Олег Пулатов заявив, що не чув лише про українські "Буки" та розповів адвокатам, що займався розвідкою у моменти збиття літака

Про це повідомляє ВВС.

Обвинувачений у справі про збиття рейсу МН-17 Malaysia Airlines на Донбасі росіянин Олег Пулатов особисто відповів на питання своїх адвокатів.

Зустріч була записана на відео і у вівторок, 3 листопада, показана в суді в Нідерландах. Це перша публічна заява Пулатова у справі.

Читайте також: Росія навмисне збила літак рейсу MH-17, - адвокат родин загиблих

Підозрюваний Пулатов заявив, що за день до аварії "Боїнга" і безпосередньо в момент катастрофи знаходився в районі населених пунктів Степанівка та Маринівка (вони знаходяться недалеко від місця аварії), займався розвідкою і керував своїм підрозділом.

Пулатов зазначив, що 16-17 липня 2014 року про зенітно-ракетну установку "Бук", з якої імовірно було збито літак, ні з ким не говорив, не замовляв її перевезення, не супроводжував її та не транспортував.

Читайте також: У Нідерландах поновлюють засідання у справі МН17: заслухають вимоги обвинуваченого Пулатова щодо розслідування

"Мені навіть взагалі не відомо було, чи були така система "Бук" у ополчення", - заявив росіянин адвокатам і додав, що при цьому йому було відомо про "Буки" української армії, що розгортаються в районі населеного пункту Зарощенське.

Нагадаємо, суд в Гаазі розглядає причетність до збиття рейсу МН-17 4 підозрюваних - трьох громадян Росії та одного України, що брали участь у війні на боці терористичних угрупувань. Серд них лише Пулатов погодився свідчити в суді. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо