Голова Фонду держмайна Сенниченко заявив про тиск з боку нардепа-"слуги" Холодова

Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко назвав дії нардепа-"слуги" Андрія Холодова, який розпочав збір підписів у Верховній Раді щодо його відставки, тиском на інституцію

Про це голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко написав у Facebook.

"Фонд державного майна знаходиться під тиском і це не навчальна тривога", - заявив топ-чиновник.

"Відношення народного депутата Андрія Холодова до Фонду державного майна завжди було трепетним. Ну, як завжди? Перші прояви ми почали помічати у квітні цього року, коли по 3-6 разів на місяць до Фонду стали надходити запити від самого Холодова, а також від народного депутата Олександра Юрченка, який вирішив і собі урвати «шматок пирога» від цієї комунікації. Невмотивовані звинувачення Фонду у вигаданих порушеннях та з вимогами надати роз’яснення щодо них, викладені у 15 депутатських запитах від Холодова та ще 2 від Юрченка, елегантно балансували на грані формальності та безглуздя", - наголосив Сенниченко.

Читайте також: Офіс президента: "Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Ради"

Сенниченко наголосив, що згідноз законом, чиновники Фонду держмайна мусять давати відповіді на депутатські запити протягом 15 днів.

"Маю вам сказати, що відповідь на кожен запит – це десятки годин роботи. Тобто, час, який експерти Фонду мають витрачати на роботу на благо держави, вони мусять витрачати на обслуговування допитливості панів Холодова та Юрченка або ж хтозна яких ще їхніх інтересів. Таким чином, грошова вартість відповідей на ці запити перевищує будь-яку розумну межу", - підкреслив чиновник.

Також він заявив, що нардепи Холодов та Юрченко змушували НАБУ реєструвати кримінальні провадження в ЄРДР через суд.

"А в суді, бачте, така процедура, що в 99% випадків за заявою завжди виносять ухвалу про зобов’язання внесення кримінального провадження до ЄРДР, що, звісно, аж ніяк не означає наявності складу злочину", - зауважив топ-чиновник.

"Попри іронічний тон мого повідомлення (бо діяльність пана Холодова мені добряче скидається на фарс), атака народного депутата Холодова та пов’язаних з ним осіб на приватизаційну реформу викликає у мене неабияке занепокоєння. Розповсюдження ними неправдивої інформації про діяльність Фонду та прямий тиск на нього в судовій, бюрократичній та медійній площинах – великий удар по інвестиційному іміджу України, що тривалий час розбудовується неабиякими зусиллями вищого політичного керівництва держави", - прокоментував Сенниченко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо