Рада попередньо підтримала посилення покарання за сексуальну експлуатацію дітей

Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт щодо посилення покарання за сексуальну експлуатацію дітей

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Народні депутати прийняли за основу законопроект №3055 щодо змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

"За" проголосували 286 депутатів.

Зазначається, що зміни до законодавства розроблені з метою імплементації положень Ланцаротської конвенції.

Так, згідно з проєктом, каратися буде пропозиція зустрічі, у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем або технологій, зроблена повнолітнім особі молодше 16 років, з метою вчинення відносно неї будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій. Але за умови скоєння суттєвих дій, спрямованих на те, щоб така зустріч відбулася. За це загрожує позбавлення волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Законопроєктом пропонується, що, якщо така зустріч відбулася - це буде каратися позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, вищевказані дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або щодо малолітньої особи, планують карати позбавленням волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb