Рада ухвалила за основу засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки

Верховна Рада ухвалила проєкт закону №4135 про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки

Відповідне рішення прийняли 320 народних депутата, передає Еспресо.TV.

Крім того, рішеня про скорочення строків подачі правок та підготовки проєкту закону до другого читання прийняли 229 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, його метою є досягнення прогресу в запобіганні та протидії корупції, а також забезпечення злагодженості й системності антикорупційної діяльності усіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування, передусім завдяки затвердженню та успішній реалізації Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки.

Атикорупційна стратегія передбачає подальше удосконалення загальної системи запобігання та протидії корупції, а також мінімізацію корупції у найбільш пріоритетних з точки зору корупції сферах, у тому числі за рахунок проведення успішних антикорупційних реформ. Положення документу також спрямовані на забезпечення невідворотності відповідальності за корупцію.

Документ також забезпечує гарантії захисту викривачів, удосконалює механізм повідомлення про корупції та розгляду такої інформації, розбудову інституційної спроможності уповноважених органів для належного забезпечення захисту викривачів корупції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb