Родини 20 загиблих унаслідок боротьби з COVID-19 медиків отримали 1,5 млн грн, - Лазебна

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, на сьогодні підтверджено 33 випадки смертей медиків на робочому місці, з яких по 20 членів сімей вже отримали виплати у сумі понад 200 тис. грн та 1,5 млн грн

Про це повідомляє Урядовий портал.

"На сьогодні підтверджено 33 випадки, пов'язані зі смертю медиків на робочому місці, тому ми, безумовно, будемо забезпечувати виплатами їх сім'ї. З них по 20 страхових випадках члени сімей загиблих медиків отримали виплати у сумі понад 200 тисяч гривень і понад 1,5 мільйона гривень", - цитує пресслужба слова Лазебної.

Вона додала, що у трьох загиблих медичних працівників немає членів сімей, тому виплат не буде. Крім того, три випадки на стадії опрацювання. Лазебна нагадала, що сім'ям загиблих медиків передбачено два вида компенсацій - по 219 тис. і по 1,5 млн, які держава забезпечує.

Крім того, за словами Лазебної, також забезпечується повна та своєчасна виплата і медичним працівникам, і людям, які перебувають на самоізоляції. Ця програма виконується Фондом соціального страхування. 

Так, на сьогодні Фонд профінансував період перебування на самоізоляції понад 36 тис. осіб, з яких - майже 8 тис. медичні працівники.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb