Байден може виділити опонентам Путіна трильйон доларів, - Піонтковський

За підтримки Джо Байдена та його адміністрації нова демократична влада Росії, яка прийде на зміну режиму Володимира Путіна, зможе повернути до країни незаконно виведені до США національні активи обсягом $1 трлн. Пролобійований за участю російської політеміграції відповідний закон було прийнято Конгресом ще 2017 року

Про це політичний експерт і громадський діяч Андрій Піонтковський, який змушений був залишити Москву й нині живе та працює у Вашингтоні, заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Ми не раз з Вами говорили про закон 2017 року, який був прийнятий майже одноголосно - Трамп був змушений його підписати, тому що Конгрес подолав би його вето - і де потрібно заморожування і арешт активів осіб, наближених до Путіна, олігархів і російських чиновників. Це грандіозна сума - близько трильйона доларів. З подальшою, як наголошувалося, передачею цих вкрадених коштів істинному власнику - першому постпутінському уряду Росії", - розповів Піонтковський.

За словами політолога, він особисто брав участь в лобіюванні імплементації даного нормативного акту, "яку гальмувала адміністрація Трампа".

"Проведенням саме його (цього закону - ред.) в життя займатиметься адміністрація Байдена. І це буде найболючішим ударом по путінській клептократії", - підкреслив Піонтковський.

Він впевнений, що згадані санкції "з величезним ентузіазмом будуть підтримані переважною більшістю російського народу".

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb