Клімкін пояснив, як повернути Крим й зробити так, щоб росіяни самі "знесли" Путіна

В боротьбі за повернення окупованого Кримського півострова українська сторона повинна активно працювати з російською громадською думкою

Про це міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках Павло Клімкін розповів в етері радіо КримРеалії, передає Еспресо.TV.

"Україна має важелі, і їх необхідно використовувати, для того щоб зробити окупований Крим реальною проблемою як всередині Росії, так і поза нею. Згідно з останнім опитуванням "Левада-Центру", зараз анексією Криму пишаються лише 30% росіян - після 43% в 2018 році. Падіння в півтора рази! Тобто маразм вщухає, і це відкриває для нас нові можливості - наприклад, цілеспрямовано доносити до росіян в соцмережах, що окупація Криму приносить їм тільки проблеми. Кожен громадянин країни повинен зрозуміти це. Що до санкцій, вони працюють добре, але треба всіляко перешкоджати спробам їх обійти", - заявив дипломат.

Читайте такожВоди в Криму бракує військовим базам окупантів, а не населенню. Інфографіка

За словами Клімкіна, умовою деокупації Криму повинна стати ситуація, в якій Росії буде вкрай невигідно надалі утримувати півострів під своїм контролем. Й тоді росіяни змусять Путіна почати обговорювати цю наразі заборонену для нього тему, що неминуче закінчення падінням його рейтингу та втратою влади.

"Для нього це табуйована тема. Як тільки він починає обговорювати Крим, то не просто показує себе слабким президентом Росії - це буде означати, що його скоро знесуть. Я не жартую і не перебільшую", - наголосив ексміністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb