Кравчук заявив, що Україна 10 листопада відкриє КПВВ у Щасті та Золотому попри відмову окупантів зробити те саме

Глава Української делегації для участі у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що 10 листопада з 8:00 буде відновлено пропуск людей і транспорту через КПВВ у Щасті та Золотому

Про це повідомляє у Telegram Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

"На всіх КПВВ у районі проведення операції Об'єднаних сил відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування, а на КПВВ у Щасті - робота ЦНАП та "Ощадбанку". На території Донецької області через КПВВ "Гнутове", "Новотроїцьке", "Мар'їнка", "Майорське", а на Луганщині - через КПВВ "Станиця Луганська" та новостворені контрольні пункти в'їзду-виїзду "Щастя" та "Золоте". Пропуск громадян і транспортних засобів буде проводитися щоденно з 8:00 до 18:00", - йдеться у повідомленні.

Під час в'їзду на підконтрольну уряду України територію у громадян вимірюватимуть температуру. Для проходження контролю обов'язковою умовою є носіння захисної маски та дотримання соціальної дистанції.

Крім того, для пропуску через КПВВ громадяни мають погодитися на проведення обов'язкову самоізоляцію з використанням сервісу "Дій вдома" або на обсервацію.

В українській делегації також заявили про "вражаючу невідповідність заяв та завіряннь російської сторони" через відмову окупаційних адміністрацій відновити пропуск у зазначених місцях.

"З подивом спостерігаємо вражаючу невідповідність заяв та завіряннь російської сторони щодо необхідності піклування про потреби мирних мешканців по обидва боки лінії розмежування та її дії, спрямовані на прямий зрив її прямих обіцянок, наданих керівництву ОБСЄ", - зазначили в українській делегації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb