Приватні перекази в Україну за дев'ять місяців склали майже $8,5 млрд, - НБУ

Приватні перекази в Україну за дев'ять місяців склали майже $8,5 млрд, а з України - $575 млн

Про це у Facebook повідомила пресслужба Національного банку України.

За попередніми оцінками НБУ, у січні-вересні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами в Україну з-за кордону становив майже $8,5 млрд в еквіваленті, а з України за кордон - $575 млн в еквіваленті.

При цьому з використанням систем переказу коштів (не враховуючи перекази через банки, поштові відділення та неформальні канали) в Україну було відправлено $1,9 млрд в еквіваленті, або одна п'ята частина всіх надходжень. Середня сума одного переказу в Україну зросла з $364 до $390 (на 7%).

В НБУ зазначили, що найпопулярніші "коридори" переказів не змінилися. В Україну найбільше коштів надійшло з США, Італії, Ізраїлю, РФ та Німеччини. З України найбільше відправлень було до РФ, Грузії, Азербайджану, Туреччини та Польщі.

У пресслужбі додали, що обсяг переказів коштів у межах України збільшився до 178,5 млрд грн, або $6,75 млн в еквіваленті - це майже на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зазначається, що майже 80% переказів у межах України забезпечувала трійка лідерів внутрішньодержавних систем NovaPay компанії "Пост Фінанс) - 46% переказів у межах України, "Поштовий переказ" держпідприємства "Укрпошта" - 20% переказів у межах України, та "Фінансовий світ" компанії "Українська платіжна система" - 12% переказів у межах України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb