"Карантин" став словом року за версією британських мовознавців

Як пояснюють видавці авторитетного англомовного словника Collins, цього року слово "карантин" (або "локдаун") "втілює спільний досвід мільярдів людей"

Про це повідомляє ВВС.

Мовознавці встановили, що використання слова "карантин" зросло із лише 4 тис. разів минулого року до понад 250 тис. у 2020-му.

"Мова відбиває світ довкола нас, а у 2020 у світі панує пандемія. Карантин вплинув на те, як ми працюємо, вчимося, спілкуємося та купуємо",  - пояснила укладачка англомовного словника Collins Гелен Ньюстед.

"У час, коли багато країн запроваджують другий карантин, цьому слову важко радіти, але воно втілює головне, з чим більшість світу жила цього року", - додала вона.

Решта із першої десятки слів, які претендували на лідерство цього року, також пов'язані із пандемією. Це примусова неоплачувана відпустка (furlough), працівник важливої галузі (key worker), самоізоляція (self-isolate) та соціальне дистанціювання (social distancing). Звісно, як і сам коронавірус.

Згідно із словником Collins, карантин це "запровадження суворих обмежень на пересування, спілкування та доступ до громадських місць". Власне, це те, з чим ми живемо цього року.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо