Кабмін створить єдиний реєстр отримувачів соціальної допомоги, - Шмигаль

Уряд створить єдиний реєстр отримувачів соціальної допомоги, який дозволить усунути дублювання процесів і функцій у соціальній сфері

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні на засіданні уряду розглянемо постанову про відповідний експериментальний проєкт. Він передбачає наступне: створення єдиної централізованої бази шляхом інтеграції всіх реєстрів. Це буде такий собі єдиний реєстр отримувачів соціальних послуг держави", - сказав Шмигаль.

За його словами, створення реєстру дозволить усунути дублювання процесів і функцій у соціальній сфері.

"Дуже важливо, що така консервативна сфера, як соціальна, буде переведена на електронний документообіг, що значно пришвидшить і покращити якість отримання соціальних послуг", - зауважив Шмигаль.

Крім того, за словами Шмигаля, уряд має намір запровадити політику "Єдиного звернення" в питанні призначення пенсій.

"Як це було раніше: треба було йти у Пенсійний фонд, потім у банк для відкриття рахунку, потім чекати, потім - знову в банк. Процедура була доволі обтяжливою і в час коронавірусу ця процедура стала ще й дуже небезпечною. Тепер має запрацювати політика одного звернення, коли людина просто звертається у Пенсійний фонд, далі за зверненням самого Фонду чи органів соціального захисту буде відкрито рахунок в банку", - пояснив Шмигаль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb