Протести у Вірменії: затримали 10 опозиціонерів

Спеціальна слідча служба Вірменії затримала 10 опозиційних лідерів в рамках кримінальної справи про організацію та проведення масових зібрань в Єревані з порушенням встановленого законом порядку

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на вірменську службу "Радіо Свобода".

Серед затриманих за звинуваченням в організації масових заворушень - голова опозиційної проросійської партії "Процвітаюча Вірменія" Гагік Царукян, представник опозиційної партії "Дашнакцутюн" Гегам Манукян, заступник голови опозиційної Республіканської партії Едуард Шармазанов та інші.

Кілька осіб затримані за порушення правил поводження з документами або комп'ютерною інформацією, що містять державну таємницю. Ще двоє опозиціонерів притягнуті у кримінальній справі як підозрювані, щодо них обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

  • Нагадаємо, протести у Єревані спалахнули вночі 10 листопада після звістки про підписання тристоронньої мирної угоди між прем'єрміністром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентами Азербайджану та Росії Ільхамом Алієвим та Володимиром Путіним.
  • Тоді протестувальники вдерлись до резиденції уряду та будинку прем'єр-міністра.
  • 11 листопада розлючений натовп вимагав відкликання підпису країни під угодою. За повідомленнями поліції, в ході протесту було затримано щонайменше 130 осіб.
  • Правляча парламентська фракція "Мій крок" пропонує опозиції виступити проти присутності російських "миротворців" .

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb