Починається спільна російсько-турецька окупація Вірменії, - вірменський політик Тігран Хзмалян

Останні події у Нагірному Карабаху слід оцінювати не як встановлення миру між Вірменією та Азербайджаном за рахунок появи російських миротворців, а як початок спільної російсько-турецької окупації Вірменії

Таку думку лідер Європейської партії Вірменії Тігран Хзмалян (Єреван) висловив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Насправді, Вірменія потерпає від спільної російсько-турецької окупації. Тому що, ті домовленості, про які йдеться зараз, вони є незаконними. Вони не прийняті парламентом, вони не прийняті президентом Вірменії, вони не прийняті народом", - зазначив він.

Читайте такожНавіщо нам думати про Карабах?

"Зараз в Вірменії фактично стався - у Вірменії і в Арцаху, як вірмени називають Нагірний Карабах - військовий переворот, який інспірували проросійські сили", - додав Хзмалян.

За його словами, цей переворот готувала "частина (вірменських - ред.) політичних і військових еліт, які продалися російським спецслужбам".

Читайте такожВіталій Портников: Путін знову "миротворець"

Відповідно, політик наполягає на тому, що так звані російські миротворці, "насправді, є окупантами".

"Тому що те, що робиться зараз Росією і Туреччиною, не входить в міжнародно визнані рамки Мінської групи ОБСЄ з врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі. Вони (росіян - ред.) Не мають мандата Організації Об'єднаних Націй. І ще раз повторю головне: вони не мають мандату вірменського народу на подібні дії", - пояснив Хзмалян свою точку зору.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb