Президент Вірменії закликав Пашиняна піти у відставку

Президент Вірменії Армен Саркісян закликав прем'єрміністра Нікола Пашиняна разом з урядом піти у відставку

Про це він заявив у відеозверненні, передає агентство News.am.

"У нас неспокійне суспільство. Вразлива економіка поєднується з величезними соціальними проблемами. Відбулася гуманітарна катастрофа в результаті великого потоку людей, переміщених з Арцаха до Вірменії. Ситуація з епідемією теж дуже складна. Ми не можемо ігнорувати цю реальність і продовжувати жити нормальним життям", - сказав президент.

За словами Саркісяна, він провів зустрічі з парламентськими силами, суспільними групами, а також телефонні розмови з представниками діаспори. Абсолютна більшість учасників зустрічей погодилися з тим, що Вірменії потрібна відставка уряду та дострокові парламентські вибори.

  • Нагадаємо, бої у Нагірному Карабаху відновилися наприкінці вересня 2020 року. Армія Азербайджану зламала оборону вірмен на південному театрі бойових дій, опанувала весь кордон між невизнаною Нагорно-Карабахською республікою та Іраном по річці Аракс та почала наступати в напрямку Лачинського коридору, що з'єднує столицю НКР Ханкенді (вірменською - Степанакерт) та власне Вірменію. Зайнявши Шушу армія Азербайджану отримала прямий вихід на Ханкенді та наблизилась до повного відвоювання своєї визнаної міжнародною спільнотою території.
  • 10 листопада у Єревані спалахнули протести після звістки про підписання тристоронньої мирної угоди між прем'єрміністром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентами Азербайджану та Росії Ільхамом Алієвим та Володимиром Путіним.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb