"Гроші на рахунку генпідрядника": директор Музею Революції Гідності про обшуки щодо "зникнення" коштів на меморіал

Директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло заявив, що пройшло 1,5 роки й лише зараз заявляють, що кошти на меморіал "зникли", але вони знаходяться на рахунку генпідрядника

Про це він заявив в ефірі програми "Змістовно з Єгором Чечериндою" на Еспресо.TV.

Пошивайло зазначив, що у нього викликає занепокоєння.

"Після нашої резонансної заяви про недопущення використання терміну, державний переворот, оприлюднення нашої програми заходів, які б мали акцентувати увагу громадян на цінностях Революції гідності, з’являється інформація, яка дуже легко перемикати свідомість громадян на зовсім інше. На так звані звинувачення, на ситуацію про розкрадання і зникнення коштів", - повідомив він.

Пошивайло зауважив, що насправді музей відповідно до чинного законодавства на основі розпоряджень Кабміну веде свою економічну, господарську діяльність.

"Кошти були перераховані генпідряднику на основі договору. Генпідрядник був визначений на основі чинного законодавства шляхом відкритих закупівель. Тому кошти, які були перераховані на меморіал, були використані на закупівлю матеріалів, тобто, дерев, граніту та інших матеріалів меморіалу. Повна готовність реалізувати меморіал була на початку 2019 року. Оскільки накладено арешт, попри запевняння Управління спецрозслідування, Генпрокуратури, що їм потрібно ще тиждень-два для завершення слідчих дій, він триває до сьогодні", - наголосив він.

Директор музею додав, що пройшло 1,5 роки й лише зараз виявляється – кошти "зникли".

"Насправді вони перераховані на казначейський рахунок генпідрядика", - сказав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb