"Підготовка узеленських до Дня Гідності та Свободи": українці реагують на обшук музею Революції Гідності

Обшук силовиками Національного музею Революції Гідності за два дні до Дня Гідності та Свободи обурив українське суспільство

Еспресо.TV представляє підбірку коментарів українців у соцмережах із приводу обшуку.

"До Музею Революції Гідності прийшли з обшуком. Все, що треба знати про підготовку узеленських до Дня Гідності та Свободи", - написав журналіст Сергій Руденко.

"Чекістський почерк - вриватися, коли найменше очікують, лякаючи самою несподіваною появою. Так діють нині слідчі у Музеї Революції Гідності, проводячи обшук в офісі та квартирі директора Ігоря Пошивайла. Роблять це свідомо напередодні річниці Майдану, демонструючи що не Майдан переміг, а вони взяли реванш", - написав народний депутат від "Європейської Солідарності", ексочільник Інституту національної пам'яті України Володимир В'ятрович.

"Вибір цілі для атаки вже традиційний для цієї влади. Маніакальні спроби знищити здобутки Революції Гідності від шанувальників "ебонітових паличок", - написала журналістка Ольга Лень.

"Післязавтра річниця Революції Гідності. Сьогодні - обшук СБУ в Музеї Революції Гідності. Вилучають документацію. Співпадіння?" - написала народна депутатка від "Європейської Солідарності" Софія Федина.

"В час, коли всі наші сили кинуті на відзначення Дня Гідності і Свободи, якраз зранку, коли стартував Науковий форум", - написала співробітниця музею Ольга Сало.

"Дуже дивно, що ці обшуки відбуваються на річницю Революції гідності і після заяви Музею. Проросійські бандерлоги ніяк не заспокояться", - написала народна депутатка від "Голосу" Юлія Клименко.

"За останні півтора року нової влади "поліція" та СБУ впевнено демонструє, що для них основними ворогами є українські музейники та підприємці, а не Медведчуки-Дубінські чи російські журналісти та актори, які спокійно приїжджають в Україну насолоджуються життям", - написав активіст Олег Слабоспицький.

"Такі дії у переддень Дня Гідності та Свободи, коли основні заходи з відзначення річниці Майданів і резонансні заяви-звернення - на Музеї, це - ВИПАДКОВІСТЬ?" - написав генеральний директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb