Уряд проводить фінальні узгодження підготовленого до другого читання проєкту бюджету-2021, — Мокан

Кабмін проводить фінальні погодження з міністерствами проєкту державного бюджету на 2021 рік

Про це повідомив Василь Мокан, нардеп від “Слуги народу”, представник Кабміну в парламенті, в ефірі програми “Великий ефір Василя Зими” на телеканалі “Еспресо”.

“Кабмін планував передати законопроєкт (про державний бюджет на 2021 рік, — ред.), але виникла необхідність ще кілька днів його доопрацювати, допогодити. Навіть не стільки доопрацювати, скльки пройти всі необхідні погодження з міністерствами для того, щоб все-таки вийти на фінальний варіант тексту”, — сказав нардеп.

Він прогнозує, що найближчим часом, можливо, завтра, уряд зареєструє у Верховній Раді підготовлений до другого читання проєкт бюджету на наступний рік.

“Насправді, сам документ фактично на фінальній стадії. Стосовно Верховної Ради, він буде переданий у бюджетний комітет, де його будуть доопрацьовувати протягом 10 днів, по процедурі”, — пояснив парламентарій.

Він погоджується, що ухвалити документ до 1 грудня “вже неможливо”. Водночас, прогнозує розгляд кошторису у другому читанні в один із двох пленарних тижнів ВРУ у грудні — або 1-4, або 15-18 грудня.

“Я зберігаю оптимістичні сподівання і впевнений, що він не буде затягнений під новорічну ялинку, як це раніше практикувалося”, — резюмував Мокан.