У Івано-Франківську центральна лікарня припинила приймати хворих на COVID-19: не вистачає кисню

24 листопада стало відомо, що центральна лікарня міста Івано-Франківськ перестає приймати нових хворих через брак кисню при заповненості ліжкомісць у 73%

Про це на оперативній нараді повідомила начальниця управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, передає "Укрінформ".

"Відсьогодні є домовленість про тимчасове призупинення госпіталізації хворих у ЦМКЛ. Вся госпіталізація хворих буде здійснюватись у міську лікарню №1 та в лікарні, які є навколо Івано-Франківська: Тисменицька, Лисецька, Богородчанська, Тлумацька, Галицька. Чому? Є велика кількість пацієнтів у ЦМКЛ, які перебувають на кисні, а це 28 пацієнтів у трьох реанімаціях і 60 пацієнтів, які є на кисневих концентраторах та на різних кисневих точках. Затрати кисню дуже великі, й для того, щоб обладнання справно працювало і не виникло надзвичайних ситуацій, є погодження про тимчасове призупинення госпіталізації пацієнтів", - зазначила Бойко.

Чиновниця також відзначила, що в місті кількість хворих на коронавірус різко зростає. У двох лікарнях, які приймають хворих з підозрою на COVID-19, перебувають 454 пацієнти, з них 32 – в реанімаційних відділеннях та 124 – на кисневій терапії. Наповненість ліжок у ЦМКЛ складає 73%, у міській лікарні №1 – 84%. Влада розгорнула додаткові ліжко-місця в міському перинатальному центрі та в дитячій лікарні.

Марія Бойко попросила містян із розумінням поставитись до ситуації. За її словами, лікарні необхідно "передихнути".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо