Безкоштовними РРО за чотири місяці скористалося до 3 тис. підприємців, - Мінфін

Безкоштовними програмними реєстраторами розрахункових операцій (ПРРО) за чотири місяці скористалися до 3 тис. підприємців

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, станом на 20 листопада майже 3 тис. підприємців встановили безкоштовні ПРРО. При цьому кількість зареєстрованих ПРРО складає 53,3 тис. грн, за їх допомогою фіскалізовано 70 млн грн.

Із загальної кількості суб'єктів, які зареєстрували ПРРО 82% складають ПОП, а 18% - юридичні особи.

Близько 90% зареєстрованих ПРРО використовуються фінансовими компаніями, близько 2,6% - підприємствами у сфері торгівлі, 7,4% - у сфері надання туристичних послуг, техобслуговування та ремонту авто, перукарських, медичних та стоматологічних послуг, ресторанного бізнесу.

"Такі статистичні дані, які ми маємо майже за чотири місяці роботи ПРРО свідчать саме про готовність бізнесу працювати в легальному полі, показувати свої легальні доходи, застосовуючи програмні РРО як простий і доступний засіб, створений і наданий державою", - вважають у Мінфіні.

У відомстві також нагадали, що з 1 січня використання РРО стане обов'язковим для певних категорій підприємців ІІ-ІV груп, які займаються ризиковими видами діяльності: торгівлею ювелірними виробами, текстильними товарами, вживаними товарами у магазинах, автозапчастинами, а також надають послуги готелям, ресторанам та турагенціям. Інші платники єдиного податку ІІ-ІV груп будуть зобов'язані встановити ПРРО з 1 квітня 2021 року, а на першу групу платників єдиного податку цей обов'язок взагалі не розповсюджується.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb