У Австрії заявили про можливе масове тестування на COVID-19

Масове тестування населення Австрії дасть можливість локалізувати зараження коронавірусом - це може стати альтернативою локдауну

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц, повідомляє Укрінформ.

"За допомогою масового тестування ми відкриваємо нову главу в боротьбі з пандемією і тим самим хочемо дозволити людям провести різдвяні свята в тісному сімейному колі. Цей підхід потребує великих логістичних зусиль, але дає величезні переваги. Ми зможемо швидко локалізувати велику кількість інфікованих та розірвати ланцюги зараження. Раніше масове тестування було неможливим, але зараз стало альтернативою локдауну", – переконаний глава австрійського уряду.

Читайте також: У Чехії хочуть провести масове тестування на коронавірус до католицького Різдва

Тестування хочуть почати 5 і 6 грудня, в останні дні карантину. Першочергова мета: протестувати всіх 200 тис. працівників шкіл.. У наступні два дні буде протестовано близько 40 тис. правоохоронців.

Уряд планує у перший тиждень грудня протестувати людей в громадах з високим рівнем захворювання.

Читайте також: Масове тестування на коронавірус може зупинити хворобу за 1,5 місяця, - дослідження

Після цього в Австрії хочуть провести тестування всього населення республіки, яке становить майже 8,9 млн  осіб. Воно заплановане до католицького Різдва, а також одразу після Нового року.

Читайте також: В Австрії планують почати вакцинацію від коронавірусу у січні

Тестування буде безкоштовним на добровільній основі. Уже замовлено 7 млн швидких тестів на антигени (дають результат через 15 хв.), плануються подальші замовлення. Усі позитивні результати перевірятимуться за допомогою ПЛР-тестів.

"Це масове тестування є великою можливістю для Австрії віднайти шлях до нормального стану перед тим, як відбудеться вакцинація", – заявив канцлер Курц, закликаючи населення прийти до центрів тестування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb