Білорусь після повалення Лукашенка має очолити коаліційний уряд з керівників різних політсил, - Наталія Радіна

Дуже важливим є те, щоб після Лукашенка - навіть тимчасово - влада у Білорусі знову не зосереджувалася в руках однієї людини

На це звернула увагу білоруська опозиціонерка, головна редакторка інформаційного порталу "Хартыя'97" Наталія Радіна в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Я не вірю, що можливе проведення нових виборів при тому, що Лукашенко залишається при владі. Тобто я переконана, що треба домагатися негайного відходу Лукашенка, його відставки. Й мені імпонує такий сценарій, коли до проведення нових, вільних, демократичних виборів - як парламентських, так і президентських - в Білорусі буде сформовано коаліційний уряд", - зазначила вона.

Читайте такожБілоруська автокефальна православна церква оголосила Лукашенку анафему

До складу такого коаліційного уряду, на думку Радіної, могли б увійти "справжні лідери Білорусі, які перебувають сьогодні у в'язницях".

"Це і Микола Статкевич, і Павел Северинець, і той же Віктор Бабарико, і Сергій Тихановський. І цей коаліційний уряд буде призначати і проведення нових президентських виборів, і повернення дії в країні Конституції 1994 року. Бо за нинішньою Конституцією, яку Лукашекно неодноразово переписував під себе, звичайно, є не можливим проведення жодних виборів", - наголосила Наталія Радіна.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb