У Білорусі впливові силовики обмірковують перехід на сторону народу, - опозиціонерка Радіна

Той факт, що прессекретарка самопроголошеного президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка особисто відповідає за діяльність "тітушок", свідчить про брак відданих йому посадовців у силових органах

Про це білоруська опозиціонерка й журналістка Наталія Радіна розповіла в щотижневій програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Лукашенко сьогодні сам не довіряє силовикам. Так, він спирається на багнети, але ми бачимо, що він тасує дуже сильно кадри і переставляє місцями керівників силових відомств. Або відсилає в регіони, відправляючи на пониження. Вочевидь, він боїться якоїсь змови, тому що вона дійсно є можливою. Дуже багато представників номенклатури і навіть силовики шоковані тим рівнем репресій, тієї жорстокістю, з якою представники кількох спецпідрозділів ставляться до протестувальників у Білорусі. Я гадаю, що невдоволення лише зростатиме", - пояснила вона.

Читайте також"Тварина під впливом препаратів", - опозиціонер Санніков про Лукашенка

"Тобто силовики можуть спробувати вирішити питання т. зв. білоруської лукашенківської хунти?", - уточнив у Наталії Радіної ведучий програми Антін Борковський.

"Так. Я думаю, що це можливо. Це можливо. Я знаю, що є серйозне невдоволення і в армії, і в структурах МВС та КДБ. Я дуже сподіваюся, що цим людям вистачить сміливості, мужності, патріотизму для того щоб допомогти білоруському народу повалити цей бандитський режим", - відповіла Радіна.

Що ж стосується виходу на "полювання" за опозиціонерами Наталії Ейсмонт, то, на думку Радіної, подібне якраз і каже про те, що навколо Лукашенка залишилося "дуже обмежене, вузьке коло осіб, які його підтримують".

"Насправді реальної підтримки серед номенклатури у нього немає, якщо його прессекретарка змушена брати участь в каральних акціях. Тому я переконана, що час Лукашенка минув і ми це сьогодні бачимо. Рахунок йде на тижні", - сказала Наталія Радіна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb