У білоруській опозиції пояснили, які саме санкції здатні добити режим Лукашенка

Найбільшою допомогою білоруському народу з боку України та країн Заходу наразі була б тимчасова відмова від вироблених на підприємствах Білорусі нафтопродуктів і добрив, а також видворення дипломатів Лукашенка

Про це керівниця опозиційного білоруського порталу "Хартыя'97" Наталія Радіна заявила в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Ми сьогодні повинні вимагати серйозних економічних та фінансових санкцій проти режиму Лукашенка. І тут я би хотіла закликати і владу України, аби вона приєдналася до цих економічних санкцій. Насамперед йдеться про закупівлі в Білорусі нафтопродуктів. Я знаю, що велика частка бензину, дизеля в Україні - білоруського походження", - зазначила вона.

Читайте такожОточення Лукашенка пришвидшило виведення капіталів за кордон, - Белсат

З аналогічним закликом Радіна звернулася до країн Заходу.

"Ми закликаємо сьогодні Євросоюз, США запровадити ці санкції проти фашистського режиму в Білорусі", - сказала опозиціонерка.

"Це і заборона на поставки нафтопродуктів і калійних добрив, і відключення фінансової системи Білорусі від системи SWIFT, і введення санкцій проти підприємств, де сьогодні порушується право робітників на страйк. Це і видворення білоруських дипломатів", - деталізувала Радіна.

"Це те, що може сьогодні дуже сильно допомогти нам, білоруському народу. Україна - країна двох революцій. Ви прекрасно розумієте, наскільки важливою є солідарність. Я знаю, що український народ, українська влада апелювала до цієї солідарності після Євромайдану і після Помаранчевої революції. А сьогодні білоруси у точно такій же ситуації", - підкреслила Наталія Радіна.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb