Документ скасовує норму про "кешбек", яка викликала обурення у суспільстві, - Єрмак про відтермінування РРО

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що ухвалені правки до закону про відтермінування введення касових апаратів для фізосіб-підприємців другої-четвертої груп зменшують перелік ризикових видів діяльності та прив’язують усі ліміти до ставки мінімальної заробітної плати, зокрема ліміт фіскалізації

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні парламент ухвалив законопроєкт, який на рік відтерміновує обов’язкове використання касових апаратів для фізичних осіб – підприємців II-IV груп. Щоб терміново вирішити ситуацію, президент Володимир Зеленський подав законопроєкт як невідкладний, і на його базі фракції знайшли компромісне рішення, яке отримало 319 голосів "за". Тому це – спільна робота", - написав Єрмак.

Він зазначив, що документ скасовує норму про так званий кешбек, яка викликала велике обурення у суспільстві.

"Ухвалені правки також зменшують перелік ризикових видів діяльності та прив’язують усі ліміти до ставки мінімальної заробітної плати, зокрема ліміт фіскалізації", - написав Єрмак

Він зазначив, що  важливо, щоб великий бізнес не ухилявся від сплати податків, ховаючись за ФОПами.

  • Нагадаємо, що Рада підтримала вцілому президентський законопроєкт №4443-д щодо відтермінування впровадження касових апаратів до 1 січня 2022 року.
  • Також зранку 1 грудня ФОПи вийшли на акцію протесту під Верховну Раду проти обов'язкового запровадження касових апаратів та скасування спрощеної системи оподаткування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb