"Хочуть зробити це угорським простором": Клімкін про виконання гімну Угорщини в раді на Закарпатті

Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що виконанням гімну Угорщини в раді ОТГ на Закарпатті та іншими схожими діями хочуть створити угорський простір у регіоні

Про це він заявив в етері програми "Великий ефір Василя Зими" на Еспресо.TV.

"Я останніми роками, коли все починало розгортатись був сім чи вісім разів і був три тижні тому на конференції "Open Zakarpattia". Ну от подивіться, Берегове, заходите там годинник – угорський час; три прапори – наш (український – ред.), ЄС і, звичайно, угорський. Ну хай угорський прапор вже, притягнутий за вуха, можна вважати символом національної ідентичності. Але гімн, і співати гімн – це вже точно не символ національної ідентичності угорців, це державний символ", - зауважив Клімкін.

Читайте також. Марина Данилюк-Ярмолаєва: Закарпатський сепаратизм. Чи влаштує Угорщина новий Донбас?

Колишній мінстр вважає подібні дії абсолютно свідомою провокацією.

"А відповідь має бути дуже проста. Все фінансування угорське, яке є, воно має відбуватися тільки прозоро і тільки спільно. А якщо так не відбувається, то ніякого фінансування. От над цим маємо працювати абсолютно послідовно. Це буде, як холодний душ, для угорців. І без цього вони ніяк не можуть. Вони ж розуміють, що це наш державний простір, але у всьому іншому хочуть зробити це угорським простором. У всьому абсолютно: фінансування, звички, мовний, етнічний простір. Оце їх мета", - наголосив Клімкін.

Читайте також: Депутати Європарламенту від Угорщини назвали обшуки на Закарпатті "громадянською війною"

За його словами, влада має проводити на Закарпатті дуже оперативну та послідовну політику, щоб без України нічого не відбувалося.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb