Рада відстрочила запуск електронної системи для проведення концесійного конкурсу до 2022 року

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і вцілому проєкт закону №3961, яким відстрочується запуск електронної системи для проведення концесійного конкурсу до 1 січня 2022 року

Відповідне рішення підтримали 280 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Згідно з текстом пояснювальної записки до проєкту закону, документ пропонує перенести запровадження Електронної торговельної системи (ЕТС) для проведення концесійних торгів з 1 жовтня 2020 року на 1 січня 2022 року. 

"На сьогодні у світі не існує аналогів таких електронних торгових систем, які б забезпечували проведення концесійних конкурсів, та відсутня практика управління ними. З метою пошуку оптимального технічного рішення стосовно створення ЕТС Мінекономіки проводяться консультації з міжнародними фінансовими організаціями та триває пошук можливих варіантів реалізації", - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що з огляду на потребу в суттєвих витратах часу та залучення донорської допомоги для дослідження та технічної реалізації системи, враховуючи забезпечення належного захисту інформації, виникає необхідність відтермінування положень закону, які регулюють використання ЕТС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb