"Не внутрішній конфлікт": постпред РФ в ООН Небензя назвав війну на Донбасі "конфліктом між Росією та Україною", - делегація у ТКГ

Російська Федерація намагається змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

Там розповіли про основні події засідання ООН, куди запросили представників терористів з "Л\ДНР".

"Подія звелася до того, що між собою дискутували представники російських маріонеткових організацій та український політтехнолог Михайло Погребинський, який за задумом, схоже, мав представляти собою "українську сторону у діалозі з Донбасом", а представник РФ в ООН Небензя намагався зіграти роль "модератора дискусії", - повідомили у пресслужбі.

Читайте також: Росія намагалась легітимізувати терористів з ОРДЛО в ООН, Україна зірвала процес, - Кулеба

У делегації заявили, що на засідання пролунала пропозиція провести в ОРДЛО "референдум щодо статусу цих територій з дотриманням всіх міжнародних вимог".

"Небензя заявив про "конфлікт на Донбасі": "це не внутрішній конфлікт в Україні, це - політичний конфлікт між РФ та Україною", - заявили представники України.

Читайте також: "Росія не посередник, а очолює війська в ОРДЛО": Британія, США та Естонія в ООН звинуватили РФ у брехні щодо війни в Україні

У делегації ТКГ заявили про низку висновків:

"РФ намагається замінити процес врегулювання  конфлікту на Донбасі в "Нормандському" форматі "дискусією між здоровими силами в Україні та представниками "ДНР" та "ЛНР", - йдеться у повідомленні.

А також додали, що Росія намагається легітимізувати терористів шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики та шляхом можливого проведення псевдо-референдуму, під час якого має бути "визначена воля народу Донбасу"

"Результатом реалізації цього задуму може стати однобічне визнання РФ так званих "ЛНР" та "ДНР" в якості "незалежних республік" або загроза такого визнання", - підсумували у делегації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb