Минулої доби окупанти 9 разів порушили режим тиші, а зранку застосували проти бійців ООС важку артилерію

У четвер, 3 грудня, російські війська в зоні проведення Операції об'єднаних сил 9 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши в тому числі заборонену Мінськими угодами зброю

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

Поблизу Водяного загарбники обстріляли українські позиції із заборонених 120-мм мінометів і автоматичного гранатомета, а також 4 рази проводили дистанційне мінування місцевості забороненими мінами ПОМ-2.

Крім того, росіяни здійснили декілька пострілів із ручних протитанкових гранатометів в районі населених пунктів Шуми та Авдіївка, а поблизу Опитного били з підствольного гранатомета.

3 грудня бойових втрат і поранень серед українських військових не зафіксовано, вогонь у відповідь бійці ООС не відкривали.

Від початку доби 4 грудня в ранковий час російсько-окупаційні війська один раз обстріляли українські позиції із заборонених 122-мм артилерійських систем і 120-мм мінометів поблизу населеного пункту Водяне.

"Вогневі дії противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали", - зазначили у штабі ООС.

Про використання Росією забороненої зброї було повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb